perjantai 20. joulukuuta 2013

Vegaaninen joulu

Ensimmäinen kirjoitus ikuisuuteen. Paljon on tapahtunut, reissu Tukholmaan, vintagemekkoja, tanssia, burleskikeikka (josta tulee kuvamateriaalia vielä!) ja muuta esiintymistä.


Joulu kolkuttelee ovia, kaupungilla on liikaa ihmisiä ja rahaa liikkuu, kaikkien pitää ostaa kaikki, turhaakin joo, kunhan vain saa ostaa. Itse olen koittanut vähentää kulutusta, ja tähän liittyen teen uudenvuodenlupaukseni!

Ja ne jouluruuat! Possua ja laatikoita, vähän kalkkunaa ja kalaa. Tehotuotettua. Surullista riistoa.

Onneksi on vaihtoehtoja!
Meidän joulupöytään kuuluvat vegaaniset laatikot, itsetehty seitankinkku ja kylmäsavutofu, jolla korvaa helposti lohet. Laiskempi ostaa rosollin ja laatikot kaupasta valmiina. Munakoisosta voi tehdä "hyvänhajuista silliä". Riisipuuron voi tehdä haluamaansa kasvimaitoon, vaikkapa kaura- tai mantelipohjaiseen. Herkuista parhaat ovat Wienernougat, ja usko vain; vegaanista. Ja After Eightin kopiot, joita kahdenlaisia kaupoista löytyy. Itse After Eightit eivät ole maidottomia, (ja ne ovat myös Nestlen). Klassikoiksi muodostuneet Vihreät kuulat ovat myös täysin kasviperäisiä. Parhaat piparit ovat tietysti itsetehdyt alusta alkaen, mutta esimerkiksi Annasin valmispiparit ovat hyviä ja vegaanisia. Pakastealtaasta monet torttu- ja lehtitaikinalevyt ovat sopivia ja luumumarmeladi luonnollisesti siihen päälle. Piparit ja joulutortut huuhdellaan alas maistuvalla glögillä. Pandalla on monia liköörikarkkeja ja marmeladikonvehteja joissa ei ole maitoa. Näinpä mistään ei jää paitsi, jos viettää vegaanisen joulun.

Pienillä muutoksilla syntyy luontoystävällinen, eläinystävällinen ja maukas joulu! Possu on kaveri, ei sapuska!


http://www.vegaanituotteet.net/joulu/joulu
http://www.vegaaniliitto.fi/joulu/
http://chocochili.net/2012/12/vegaanin-joulu-2012
Ja se tärkein, seitankinkku: http://chocochili.net/2008/12/vegaanin-joulukinkku/








Rakkaudella
Gabriell / Ruby Sapphire

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti