sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Tämän kuluneen viikon vietin sängyn pohjalla kuumeisena, mutta viime viikonloppu... OI!

Päädyin Helsinkiin torstaina. Kampin kautta Vuosaareen. Keskusteluja niin ulkomaalaisen kosmetiikkamyyjän kuin Mortician myyjänkin kanssa. Ensimmäinen kehui tyylini, jälkimmäisen kanssa keskutelimme taas kerran burleskista. Vuosaaressa flunssaisen tädin luokse; kävimme mahtavia keskusteluja taas pitkästä aikaa!

Perjantaina oli rento päivä, iltapuolella alkoi meikkaaminen ja asun kokoaminen päälle. Asu oli inspiroitunut unimaailmasta, päässäni oli sininen lintu. Leikin ehkä naispuolista Nukkumattia.



Ja siellä on kultainen metsä,
Ja metsässä kultainen puu,
Ja unien sinilintu,
Ja linnulla kultainen suu,
Ja se unien sinilintu
Se lapsia tuudittaa.
Se laulaa unisen laulun,
la la lal lala lallal laa.














Myöhemmin illalla matkustin yksin Gloriaan Burleskifestareille upean puhelinluottelosta revityn kartan avulla. Mahtava ilta, eivätkä kärkitossutkaan puristaneet liikaa. Tutustuin esimerkiksi yhteen naiseen, jonka kanssa vuorotellen pidettiin toisillemme paikkoja. Hän tarjosi juomankin, johon ei olisi minulla ollut Satan´s Angel -topin ostettuani enää varaa. Esiintyjät olivat jotain rakkautta, juontajat olivat hervottomia; olen siteerannut tällä viikolla useaan otteeseen Scottya. Burleskia, oi burleskia! Rakastan niin tuota maailmaa!
Täti onneksi sponsoroi taksimatkan takaisin, ettei tarvinnut lähteä eksymään minnekään. Ihmeellisen tuurin siivittämänä odotin taksitolpalla vain minuutin.

Lauantaiaamun unet eivät pituudellaan huimanneet; puolenpäivän aikoihin piti lähteä uudestaan liikkeelle. Päädyin hyvissä ajoin takaisin Gloriaan tapaamaan itse Satan´s Angelia. Hän, elävä legenda, piti meille kiinnostuneille mahtavan workshopin burleskin maailmasta. Workshop venähti pikkuisen, onneksi. Pääsin valokuvaankin hänen kanssaan!
(Tosin kuvan laatu ei ole se parhain, mukanani oli vain kiukutteleva kamera, eikä rakas järjestelmäkamera.)




Workshopin jälkeen kiiruhdin takaisin Vuosaareen, puin edellisesta asusta hiukan eronneen kokonaisuuden päälleni lintua unohtamatta ja lähdin taas matkustamaan kohti festareita. Tällä kertaa törmäsin useisiin tuttuihin edellisistä burleskikursseista ja -tapahtumista, varsinkin joulukuun NCN-illasta. Sain taas ilmaisen juoman ja päädyin Atelieri O. Haapalan kuvattavaksi tutun innoittamana. Esiintyjät olivat taas mitä mahtavampia, mutta loppuhuipennus sai minut ja muun yleisön nousemaan seisaalleen taputtamaan. Kyseessä oli Satan´s Angelin ja Bettie Blackheartin yhteinen lopetus: tulitasselishow, jonka aikana huusin mukana ja taisin itkeäkin.
Esitysten jälkeen intouduin tanssilattialle usean tuttavan kanssa, ja vaikka tunsin kuumeen nousevan, tanssin, tanssin, tanssin!
Jossain vaiheessa pääni täyttyi hattarasta ja päätin lähteä, etten tuupertuisi tanssilattialle. Tälläkään kertaa en joutunut odottamaan taksia kymmentä minuuttia pidempään. Sain jonottaessani kuulla humalaisilta miehiltä, että näytän kalliolaiselta.

Sunnuntaiaamuna olin ihan rikkipoikki, mutta hyvällä mielellä upeista festareista ja ihmisistä. Kuume nousi, ääni lähti, sain taksirahat tädiltä rautatieasemalle päästäkseni ja pappa hoiti minut taas Lahdessa kotiin.


Hyvillä mielin olen muistellut kuumeisena viikonloppua, oli sen arvoista kaikki. Rakastan sitä maailmaa, ja onneksi seuraava burleskijuttu on ihan nurkan takana: ensi viikonloppuna päädyn taas Helsinkiin; The Itty-Bitty Tease Cabaret´n Cherry "Turbo-Cherry" Dee ja Tinker Bell pitävät burleskikurssin.


Rakkaudella
Gabriell / Ruby Sapphire

4 kommenttia:

  1. Heipä hei, harmi ettei törmätty bileissä. Olisi ollut hauska tavata :D Ihanat bileet olikin, ikävä kyllä itse en päässyt lauantaina mukaan. Mutta onneksi on ensivuosi ja monta muuta burleskijuttua tässä välissä :D

    VastaaPoista
  2. Niinpä, olisi ollut kiva tavata. :> Lauantain parhaita juttuja oli juuri tuo Bettien ja Angelin yhteinen.
    Ensi vuotta odotan myös, oletko muuten minne kaikkialle burleskijuttuihin menossa tänä vuonna, itse en ole vielä päättänyt. :>

    VastaaPoista